Iedere morgen.
Iedere morgen
wacht ons een verrassing
een volle dag , door ons blij ingevuld
wij kunnen goed doen
aan wie wij ontmoeten
ons reinigen van eens gevoelde schuld.
Ons openstellen
voor wie wij ontmoeten
zo ook voor God , die ’t leven biedt
wie plaatst Hij
op ons pad vanmorgen
die ik zo mogelijk liever schieten liet.
Daar troosten
waar de weg zo zwaar is
iets delen van verdriet en pijn
het is de olie
op de levenstrektocht
waarin wij allen toe getreden zijn.
Vandaag kunnen
de bloemen rond ons bloeien
dan mogen wij genieten van hun geur
mogen wij strooien
rond verkregen kleuren
iets aan reiken van opgespelde fleur.
En morgen zullen
wij de dag ontmoeten
zoals geschonken van omhoog
de heiltoon van
oneindig leven
omlijsten in de daagse hemelboog.
th.