Mijn kunstwerk
Ik kneed en boetseer
beitel ,slijp en giet
Trek soms fel van leer
geef vorm en geniet
Niet gekunsteld maar strak
binnen gevonden lijnen
Laat met kunstzinnig gemak
mijn beschouwing verschijnen
Over vreemde of trieste zaken
of juist allerdaags gebeuren
Hopend dat woorden raken
en lezers levens laten kleuren
Geplaatst op een sokkel
in leesbaar ritme van taal
Woorden als gitaargetokkel
tot een verstaanbaar verhaal
Maar verwacht geen exquise
het is uitsluitend hobby-niveau
Ik heb toch niks te verliezen
je krijgt het allemaal cadeau