Wat zegt iedereen van mij?
Die vent is echt altijd blij.
De vrolijkheid straalt van hem af,
ik sta daar van werkelijk paf.
Maar wat hij dan niet ziet,
is dat innerlijk verdriet,
die innerlijke nood,
zo immens en zo groot.
`k Heb krassen op mijn hart,
`k Ben geplaagd, en getart.
Die krassen zijn er ingegrifd,
niet zomaar met een balpenstift.
Maar met een diamanten punt,
`t Was helemaal op mij gemunt.
En ik, ik maar altijd vrolijk zijn.
Het is allemaal echte schijn.
Of ik hier aan tenonder ga?
Nee zeg ik en `t is echt geen ja.
Wat geeft mijn leven dan nog de zin?
Jezus, mijn Redder, staat voor mij in!
Met Hem kan ik door diepe wegen,
met Hem kan ik er toch wel tegen.
Met Hem gaat alles een keer voorbij,
en dan, dan ben ik eeuwig echt blij.