Ik gaf je mijn vertrouwen
toen jij tegen me zei
Bezuiniging is goed
voor maatschappij
Ik deed hieraan mee
draag graag een steentje bij
het tegengestelde echter
mocht ik ervaren
jij maakte jezelf blij
en mijn leven slechter
Ik kwam verharding tegen
moet daarin meegaan
het is wikken of wegen
waarmee ik ben begaan
Is vertrouwen beschaamd
van te voren beraamd?
Ik heb geen idee
Leef van harte met je mee
als druppel in wereldzee
Het tij kan keren
als wij mensen
weer mogen leren
te communiceren
Ik ben oke, jij bent oke
echter wel te vree
zijn we geen van allen
in hedendaags barenswee