De smaak van weder goedmaking
Wat was het toch, in woorden
iets voor ‘n dromer, nar of gek
‘iets’ voor mentaal gestoorden
een bal masqué of iets burlesk.
Wellicht was ‘t niet eens zo slecht
gelet op effect, ’t geestelijk verzet
uit zo‘n genestelde vete of gevecht
gestreden tussen tafel, stoel en bed.
Maar hoe ook , ‘t geschreven staat
als iets heftigs, of iets kinds banaal
feit is en blijft dat het iedereen baat
die opgaat, in zulks klein verhaal.
En daarna smaakt...
die hint van weder goedmaking
in de aderen nog het pulserend bloed
‘t dient gezegd, als mogelijke ingeving
soms, doet bekvechten, gewoon goed.
18 Februari 2012