De eenzame fietser baant zich
krom gebogen een weg
door het hoge gras
van het glooiende land
van Maas en Waal
In de verte ziet hij
de eeuwige soldaat met z'n troepen
Jan Klaassen zet de mars in
en denkt met weemoed
aan de dochter van de schout
Hij ziet de vlinder
die ooit verdronken was
hoog fladderen in de blauwe lucht
Hij fietst voor bij een villawijk
haar ouders waren stinkend rijk
net buiten de stad ontmoet hij
z'n oude meester
die hem opwacht
aan de poort van de stad
en denkt tevreden
na 22 jaren in dit leven...
en herinnert zich z'n kinderballade
Als ie maar geen voetballer wordt
ze schoppen hem misschien halfdood
en hij loopt gearmd met een kater voorop
en daarna een konijn met
een trechter op z'n kop
maar liever dat nog,
dan het bord voor z'n kop
van de zakenman
uit respect voor m'n grote bezieler Boudewijn de Groot
Hij is absolute top!!!!!!!!!