Mist
Zes graden is het maar
een rilling trekt over mijn rug
toch is het voorjaar in de maak
de tortels met hun nestbouw
in een kerstboom lang geleden geplant
de voerplank in de nabijheid, daar
waar het eten dagelijks wordt opgediend
de zon doet een poging om
de mist te verdwijnen
contouren worden herkenbaar
de rillingen zijn verdwenen
ik denk aan jou en aan haar
dierbaar, nog altijd
het leven gaat voort
al is het in de mist zo langzaam
SB