Vredig …. (de Maas)
Je stroom volgt bochten
kalm, gestaag
De oever,
het zand de kribben
houden je in toom.
Stroomopwaarts staat de steenfabriek
En liggen er wat bootjes
Voor mij aan de overkant, bomen
en wat struik gewas
Een boer ploegt
Omgeven door stilte
Zittend op een bankje
Veraf en nabij,
hoor ik vogels zingen
Stoomafwaarts
Een groepje bomen
Ze wekken associaties van een konijn
De bolle vorm,
twee lange oren
vervolmaken dit beeld
dat zich afrolt in mijn geest
Arie 10-05-2002