Mijn maatje dat ben jij
en ook niet zomaar een
een op 4 poten, die nooit tegenwerkt.
een maatje zoals jij is er geen een
Ben ik verdrietig, vang jij de tranen op
probeer je me te troosten door bij me te komen
ben ik boos, vrolijk jij me weer op.
ben ik vrolijk wil je altijd even spelen.
wil ik even me verhaal kwijt,
dan ben jij er wel altijd bij.
zittend naast me met je oren omhoog,
luister je naar wat ik je dan vertel.
Ook al kan je niet terug praten,
je snapt wat ik bedoel. en hoe ik me voel.
Ook nu dat het niet goed gaat met jou
hou je mij in de gaten en ik jou.
ik weet ooit moet ik afscheid van je nemen
ookal wil ik hier nog lang niet aan denken.
je weet hoe blij ik ben met jou
want zo maatje zoals jij, dat vind je niet gauw.
Ook al ben je maar een hond.
Ik hou ontzettend veel van jou.
Je hoort gewoon bij ons thuis
en alleen bij ons.
We maken er nog een beste tijd samen van,
al is dat nu nog dagen, weken of paar maand.
Je bent en blijft mijn liefste dierenmaat.
xx wilma