Mama pak maar mijn hand
dan val je niet zo snel
De sneeuw maakt het paadje glad
maar ik red je wel
Mijn hand pakt jouw handje
Je wantje beschermt het tegen de kou
Mijn hand is een grote sterke beer mam
Daarmee bescherm ik jou
Wel wat sneller lopen hoor
Straks is ze al weg mammie en zijn we te laat
Je lacht om de wolkjes in de lucht
Die om je hoofd krioelen als je praat
Wat een grappige sigaar zeg
Die kan ik aansteken zonder vuur
Je praat en blaast volop
en trekt me mee door jouw wolkjesmuur
Snel nou mam snel nou mam
M’n andere hand wil ook een stoere beer zijn
Ik kan twee grote mensen beschermen
Ook al ben ik nog maar klein
Jongen je beschermt ons tegen vallen
Tegen struikelen over woorden
van mensen die vasthouden aan principes
en onze vrijheid willen verstoren
Je bent jong en speels en weet niet beter
Afwijzende blikken vallen jou niet op
Met een flinke aanloop ren je in je mama’s armen
En je roept ik hou van mijn mama’s
Zo veel
Zo groot
Als een reuze sneeuwpop