heel mijn lichaam
vult zich
met een schuldgevoel,
over het kunnen,
maar niet doen,
over het nemen,
maar niet geven
heel mijn leven
lijkt een
eindeloze leegte,
zonder uitzicht,
geen reden,
zonder toekomst,
geen heden
het is niet de eenzaamheid,
niet de pijn en
niet het falen,
het is zelfs niet het verdriet,
maar de zinloosheid
van de dingen
dat de leegte vult met leegte