Ruimte.
Creatie tussen
’t dichtgesnoerde
ruimte die ademen mogelijk maakt
de hunkering
jezelf hervinden
je zucht van de verlichting slaakt.
Ruimte in doen
en dagelijks denken
initiatieven ruim en vrij
je dag inrichten
zoals jij denkt
een open mind vredig en blij.
Ruimte als
staande op een heuvel
die je in volheid overziet
de groene waas
van boom en planten
een leegte die je alles biedt.
Ruimte je eigen
weg te zoeken
tussen de stegen van de stad
zo maar genieten
geen verplichting
desnoods wat kopen op de lat.
Ruimte bevrijdt je
van een harnas
dat je toch droeg de jaren door
van plicht, van werk
dat onverdroten
je plaatste op gedwongen spoor.
Ach ruimte zal
zich steeds beperken
altijd de ruis van ja dat wacht
doch blanco blad
om in te vullen
jij schrijft !Tong uit je Mond ! een pracht.
th.