Echte vriendschap eindigt nooit!
***
Deze is voor jou, m’n meissie, m’n kleine hartendief
Ik had je lief
Als we door de sneeuw holden
We dolden
Rolden
En van het lachen ontstond er een traan
In onze ogen
Maar die tijden zijn vervlogen
Zonder mededogen
Beide onze eigen weg gegaan
*
En na lange tijd
Verdween mijn beste vriend met zijn mooie meid
Denkend aan die tijd
Was ik bang het kwijt
Te raken in de chaos van het leven
En het duurde even
Voor ik besefte dat ik niemand had verloren
En dat mijn beste vriend, zijn mooie meid, ’s werelds beste paar
Nog altijd tot mijn vriendenkring behoren
*
En de tijd heeft het laten weten
Dat jullie ons niet zijn vergeten
Niet uit jullie gedachten zijn verdwenen
Dat jullie gebeden niet voor niks ten hemel zijn geheven
Kunnen jullie mij misschien vergeven
Dat ik jullie al die tijd niet heb kunnen geven
Wat jullie hebben verdiend
Van mij, als vriend?
***