De pijn is onnodig,
de angst is teveel.
Het lijkt overbodig,
het maakt mij heel stil.
Ik schrik van een stem,
die zacht tegen me zegt.
Je kunt dit wel winnen,
als je maar vecht!
Er knapt iets in mij,
het voelt als verloren.
Ik zit diep in de put,
zoals nooit tevoren.
Plots zie ik de weg,
die leidt naar geluk.
En de reikende hand,
ik kan niet meer stuk.
Ik neem toch jouw raad aan,
en vecht me weer vrij.
Nu weet ik wat geluk is,
heel vrolijk en blij!
Ik wil je graag zeggen,
kijk goed om je heen.
Dan zul je beseffen,
je bent nooit alleen!