Ik mis je.
Ik zit even in een stoel,
Leuke en productieve dag tot zo ver.
Kijk ik om mij heen,
Zie ik de orchideeen.
Allen waren ze dood,
Bladerren waren rottende.
Ze kregen geen liefde,
Huis was leeg en zij alleen.
Maar nu zit ik weer hier,
En merk het aan de orchideeen,
Ze komen bij,
Een is zelfs gaan bloeien.
Nieuwe knoppen er onder,
Die zullen eerdaags ook open gaan.
Die anderen krijgen nieuwe bladerren,
En zullen hopelijk ook gaan bloeien.
Kom ik vanmiddag thuis,
Zit er een vlinder voor de deur.
Een prachtige vertoning,
Een wonderlijke kleur.
Was ik in het dorp,
Echt zoon drukte daar,
Overal chaos,
Maar wat ik de hele dag zie,
Vrolijk, lief en warme lach,
Mij, hopelijk jou ook, toe.
Want enige wat ik zie en hoorde,
Is haar.
In een bloem,
In een vlinder,
In de muziek,
In het leven.
Kom in tot de conclusie,
Ik mis je.