Tijdelijk .
Dat tijdelijk Heer
dat is vrijblijvend
tot het heel dicht mij nu ontmoet
het zich beperkt
tot enkele dagen
verdwijnt mijn leven als een groet.
Het gevoel was er
bij tijd en wijle
doch nu omsluit het al mijn zijn,
gonst Uw belofte
in mijn denken
en overschaduwt zelfs de pijn.
Hoe zal het zijn
bij U daar boven
ontdaan van alle kwaad en pijn.
De rijke glorie
van Uw volheid
geopenbaard voor mij zal zijn.
Het tijdelijke
was mij dierbaar
de pijn van loslaten is zwaar
wilt U die zo
mijn leven deelden
troostrijk omringen met elkaar.
Het Eeuwige
nu nog ondenkbaar
hebt U bereid in ’t tijdelijk hier
uit Uw genade
mag ik leven
Uw hemel ingaan blij en fier.
Dankbaar dat ik
U mocht belijden
dankbaar voor al wat ik hier vond
mijn echtgenote
dochter en allen
wat zo mijn leven samenbond.
In dat vertrouwen
wil ik komen
tot U , vol dank, in weten ook
dat er straks
weerzien is daar boven
waar ’t tijdelijk hier vergaat in rook.
th.