Nooit geweten dat angst zoveel pijn kon brengen in het leven.
na 16 jaar was de confrontatie daar, en heel mijn lichaam begon te beven.
Oog in oog met de man die mij mijn eigenwaarde heeft ontnomen.
De veroorzaker van jarenlang angstige dromen.
Ik dacht dat ik erover heen was gegroeit, maar alles kwam terug toen ik je vandaag zag.
De voldoening in je ogen, je zelf ingenomen lach.
In een relatie hoor je er voor elkaar te zijn.
Maar nee, jij ontnam mijn eigenwaarde en liet me achter met heel veel verdriet en pijn.
Wat bezielde je om door te gaan, terwijl ik zei dat ik niet wou.
Is dit jou manier om te houden van een vrouw???
Volgens jou cultuur moet een vrouw alles maar slikken in het leven.
Volgens mijn levenswijze heb ik het recht om je aan te geven.
Dit heb ik echter nooit gedaan!
Omdat ik op dat moment wist dat je me het leven uit zou slaan.
Na 16 jaar slaat dezelfde angst als toen weer in.
Denkend aan mijn gezin.
Ik sta te trillen op mijn benen en heel mijn lichaam doet zeer.
En ik denk nee niet weer!!!
Bang om naar huis te gaan.
Afvragend of je buiten zal staan.
Alle gevoelens komen weer terug in mijn gedachten.
Dat worden dus weer enkele slapeloze nachten.
Ik hoop dat je ooit zal krijgen wat je toekomt in het leven.
En dat je dit gevoel dan nooit meer aan iemand anders kan geven.
De verwerking kan dus weer opnieuw beginnen.
Moet alleen een goede methode vinden.
Zodat ik mijn kids kan afschermen van mijn angst en pijn.
Omdat ik er voor 100 % voor hun wil en moet zijn.
Het is een proces wat ik alleen moet doen in het leven.
Wetend dat er vrienden zijn die wel om mij gevoelens geven.
En die mij ten alle tijden vertrouwen.
En daardoor me helpen om mijn eigenwaarde weer op te bouwen.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
mei 2002