Slimmer ik’s
Barneveld
Een haantje de voorste uit Barneveld
Ging eens darten voor het grote geld
Hij was kippig dus miste hij elk schot
Zo eindigde hij verschoond van bot
als kipfilet werd mij verteld
Overvecht
Een groot dichter uit Overvecht
Waz in gramatika oh zo slegt
Na uren schaafen aan zein zinnen
Sgoot hum ijndeleik te binnen
Het maakt niet uit hoe men het zecht
Tokio
Er was eens een vrouw uit Tokio
Die zat graag op de neus van Pinokio
En elke keer als ze voorover boog
Dan wou ze dat Pinokio loog
Wassenaar
Een bekende zwerver uit Wassenaar
Was bij elke bij alle gelegenheden daar
waar men kaviaar had en champagne
Men zei: “wat stinken je haar en handen toch van je”
‘Nou’, sprak hij klaar, “ik vind zoiets als wassen naar”