Een nijlbeer.
Een nijlpaard wou zo op een keer.
Een kindje van een bruine beer.
Nijlpaard vond berin zo knap
Dus zette hij de eerste stap.
“Lieve schat zou jij mij willen.
Mijn zin in jou is niet te stillen.”
“Nijlpaard, zeg, dat vind ik straf
Neem een olifant, of een giraf.”
“Een giraf zou ik niet willen,
ik kom zelfs niet tot bij haar billen.
Een nazaat van een olifant?
Ik vind die slurf zo gênant.”
“Neen, ik wil een kind van jou,
kom wordt nu gauw mijn berenvrouw.
Vooruit mijn liefje zet hem op,
ik wil een nijlpaard met een berenkop.
Vlug schat, ik zal voorzichtig zijn
‘k ben vederlicht ‘k doe je geen pijn.
Nijlbeer zullen wij ons kindje dopen.”
Ik heb nooit een beer zo snel zien lopen.