het klassiek van bladwijzers
nestelt pasen op een bed van
schroom, het leven kan niet sterven
achter steen van rollend gruis
orthodox geween, klaaggezang en
religiën zijn het houvast van angst
en verloren momenten, eigengereide
machthebbers die het zwaard laten
spreken zijn de wereldleiders in
alle kleuren
gebeden herinneren slechts fantasieën
de antichrist herleeft in de handen
van de messias, een schizofreen
fenomeen die de nacht onomkeerbaar
zal maken dor het vuur te doven
met menselijk bloed