Een mooie hoer Theodote
woonde in de hoofdstad Athene
en kende de sprekerfilosoof
Socrates van maïeutiek
en hij nam een groep hoorders mee
naar de peculia - prostituee -
Zij werd geportretteerd
door een ervaren schilder,
met veel schoonheid en dure sieraden,
luxueus en lichtelijk gekleed...
En die idyllische visie op de 'cocottes'
met waanzinnige weelde,
geneugten en erotische frivoliteit -
Dikke en weelderige mannen
met dikke lappen geld
recht naar de uitgeklede Theodote
met mooi gevormde borsten
en grote kunstenaars maken
prachtige doeken en marmerbeelden
van de goddelijke schoonheid.
Appeles met Lais en
Praxiteles met Phryne,
gezellinnen van de denkers.