De dood verenigd in ons leven
Ik denk aan je pijn en verdriet
Ik denk aan je tranen
Waarvan jij denkt die ziet ze niet
Je tranen die vloeien uit onmacht
Over het verlies van een liefde
Bewijs aan haar je kracht
Schenk haar de resterende tijd
Een partner die haar steunt
In de uren die ze lijdt
Wij hebben ooit afscheid genomen
Dat we elkaar weer moesten ontmoeten
Wist ik allang door mijn dromen
Achter je rug sta ik voor je klaar
Met een arm om je heen
Een schouder een klein gebaar
Ik moet je steunen door de ellende heen
Jij steunt haar
Samen en toch niet alleen
tranen zullen er zijn in overvloed
Tranen van verdriet, tranen van troost
Tranen van onmacht en moed
Een moedige stap in het proces
Is het accepteren van dood in het leven
Dat is een wijze levensles
Stukje bij beetje neem je afscheid
Van het leven wat je had
Van die lieve sterke meid
Bij elke stapje wat je hierin zet
Van het niets meer kunnen
Tot aan het kluisteren aan bed
Elk stapje wat de achteruitgang in luidt
Het loslaten van een verleden
Soms maken van een moeilijk besluit