Gevoelens
Het is de as van ons leven
Wat we dagelijks beleven
Zowel positief of negatief
Met ons hart of ons lichaam
De emoties komen los,
verspreiden zich over ons persoon.
Een schittering van geluk
als de zonnestralen van de zon.
De geboorte van een kind.
Blijdschap verweven in een zonnewind.
Liefde is overal, in alle talen
tussen de vele sterren van het heelal,
beleven we het opperste.
De samensmelting van twee wezens.
Maar spijt is nooit veraf, het is een sluipend gif
die wraak oproept,
wanneer een vriendschap
met afgunst naar de andere verlangt.
Hun fierheid van de overwinning
Is het verdriet van de andere.
Misschien is er nog hoop
al liggen de gevoelens in een knoop.
Vergeven is een moedig gebaar
Een heel tere snaar
Van een belangrijk levenslied
Die ons allen niet onbewogen liet.
Claire Vanfleteren