Wat als je teveel van jezelf verwacht
Je doet je best, maar wilt meer en meer
Vroeger werd ik teveel minacht
En het doet nog steeds zeer
Teveel gehoord in het verleden dat ik het niet kan
Dus wil ik laten zien dat ik het wel kan
Gek dat het gebeuren van vroeger nog zoveel kan doen
En dat de daders er niks meer van voelen
Het gevoel dat ik overal aan moet voldoen
En de daders zeggen dat ze het niet zo bedoelen
Maar wie voelt hier nu de pijn?
Zij leven verder, zij weten het waarschijnlijk niet meer
Terwijl ik moeite heb met mezelf zijn
Steeds als ik iemand ontmoet, keer op keer
Bang voor vooroordelen, bang voor gehaat
Bang voor de rare gezichten, bang voor gepraat
Telkens weer dat beeld van meisjes die je onder kitsen
Telkens weer dat gevoel van angst, telkens op me hoede
Die meiden die elkaar ophitsen
Jaren lang werd er niks gedaan, ik voel nu nog steeds die woede
Wat als ze het destijds konden stoppen?
Dan was ik een heel ander mens geweest
Misschien kon niemand mij dan foppen
Ik hoop dat het ooit nog geneest