Ik schrijf aan jou, lief dagboek
omdat mensen mij niet hoorden
Ik vertrouw jou alles toe
ik probeer het te verwoorden
Nu zit ik hier, lief dagboek
met pen en inkt te schrijven
Over al die enge dingen
die door mijn hoofd heen drijven
Ik schrijf nu stil, lief dagboek
met snelle, haakse krullen
Ik kan zeggen wat ik wil
en wensen doen vervullen
Nu voel ik weer, lief dagboek
die stille eenzaamheid
Zonder al die mensen
en hun gezelligheid
Ik kijk naar jou, lief dagboek
ik laat mijn tranen vloeien
Woorden troebel op het blad
met inkt zit ik te knoeien
Nu hoop ik weer, lief dagboek
ik heb ook zo mijn wensen
Ik hoop dat ik weer blij kan zijn
met al die lieve mensen