( ( ( : : ) ) )
de bestaanskromme
lijnen zijn er om uit te zetten
ze worden groter, gaan akkoord
je loopt erover, blijft net leven
mannen met tomatenrood
hoofd in kannen en gebruiken
lippen gesloten, altijd wachtend
de ruimte van het bestaan
krimpt en dijt soms vrolijk uit
alsof het iets is wat niet zijn
de foto van bekende portretten
gemaakt bij onoplettendheid
tekent bananen in gezichten
alle mensen tekenen voor
deze witte tanden verbijten mij
de lach niet recht maar krom
gouden lijstjes van behangen
verlangend laat de leegte vol
besta uit evenzovele mottenbalen
ze vliegen uit mijn zelfde pak
gaan in luchten boven hoofden
ik loop erover bewogen talen
slipt mijn leven vol oud fruit
ben ik nodig aan vervanging
de kat blaast en ik laat hem
( ( ( : : ) ) )