je mag mij begrijpen als ik jou versta
zal ik jouw woorden
vertalen en dan hierna
het begrijpen naar boven halen
jij mag mij vertalen als ik jou versta
dan zal ik de woorden
van onbegrijpelijkheid
vertalen naar het begrijpen van
de mens in de mens
uiterlijk vraagt om een schoon
innerlijk
heb jij dat ook als mens
toon het dan de wereld
mens
is het innerlijk te vuil om te tonen
en de buitenkant te vuil
om te verschonen
blijf dan toch de mens
waar een zieke ziel
in mag wonen