Betrapt:
driftig geweld en
schichtige snelheid
wanneer aan gordijnen
wordt gesnokt,
en natrillen van zwaardere lijnen
geschrapt daarna.
Verlichte vensters,
open ogen waardoor ik kijken wil
naar hoe mensen gensters,
glimmen van beweging:
"schimmen en parels",
neervlijen op een groene zetel
voor een open haard
en elektrische apparaten bedienen
plus witte knoppen drukken aan afstandsmeters.
Ik stel mijn verrekijker bij
en lenzen op jouw verlichte raam
gericht.
Achter een mat scherm jouw dans,
jouw schimmenspel.
In het donker teken jij je af!
Op deze afstand wil ik
dicht bij je zijn,
wil ik jouw tekens raden.
Verlichte vensters...
Waarom lach je soms naar mij?
Waarom ben je eigenlijk
zo vriendelijk voor mij -