Een dunne lijn tussen liefde en haat?
Het is zeer waarschijnlijk doch één ding staat vast:
Helemaal niemand is bij haat gebaat
Een mens heeft meestal liever de liefde te gast
Maar als liefde voorbij is of niet starten kan?
Is dat dan reden om de vlammen te doen ontbranden?
Gaat dan echt alle menselijkheid in de ban?
En laat men de eens zoete liefde in hellevuur verzanden?
Neen, zeg ik u! Waar ooit de liefde regeerde
Mag nu toch geen verstikte rancune bestaan
Want de persoon die u eens zo deerlijk begeerde
Zal op den duur vriendschap tonen, indien u laat gaan