Suske en Wiske zijn heel lief
en Kuifje en Robbedoes
en elfjes en dwergen - met lange baard,
en getekend in het hoofd
met potlood, pen en inkt...
niet écht en gefantaseerd.
De hele ruimte en de kosmos
is doordrongen van de liefdeskracht
maar ook grimmend en pikzwart.
In de espace kan je niet ademen
en amper leven, of "machine-leven"...
en toch niet aanraken of strelen!
Jommeke, getekend, is enorm.
Maar zelf ben ik niet getekend.
Ik adem en ik leef als liefdeskracht
en hopeloos paniekerig
van de eindeloze nacht.
En vragen krijgen zo geen antwoord,
ze worden slechts aangezwengeld