brutaal maar teder
Mijn liefde voor haar,
laat zich nog het best omschrijven:
als een oude rocker,
die een teer en breekbaar liefdeslied zingt.
zo èèn vat harde ongebrijdelde ruwheid,
die zich bijna
ik zeg wel bijna
krampachtig intoomt.
alsof ie de tekst anders breken of kwetsen zou. voorzichtig maar met bravoure,
niet afgeknepen.
als een kind
die een zeepbel vangen wilt.
maar met een gevoel en echtheid
die door merg en been gaat.
als een koude wind over je rug
op een warme zomeravond.
brutaal maar toch aangenaam.