Vrijheid zo normaal is het niet.
Hier misschien wel maar, in het buitenland niet.
Vijf mei is het ons gegund, dus wees stil op vier mei.
Gewoon 2 minuten van de 1440 minuten op de hele dag.
Twee kleine minuutjes,
Waaraan je misschien niet denkt aan de oorlog maar,
gewoon stil bent uit respect.
De dag daarna vieren we groot feest en groot ook.
Omdat we bevrijd zijn!
En we zouden dankbaar moeten zijn voor de mensen die hebben gevochten in de oorlog voor onze vrijheid.
Ze hebben zich opgeofferd.
Zodat wij nu in vrijheid kunnen leven.
Het zullen er duizenden zijn wel meer!
Dus wees blij met je vrijheid die je nu hebt.
Want als je ergens anders was geboren.
Had je waarschijnlijk niet zo veel vrijheid als je hier hebt.
Ben jij 120 seconden stil voor de slachtoffers?
Ik wel!