Zelfmoord,
Het was voormiddag en het 2de lesuur
was een vervelende zee.
We hadden nederlands en het ging over zelfmoord
en iedereen lachte er toen nog mee.
Ik kreeg het al moeilijk toen ze lachten,
want ik had inmiddels ook van die gedachten.
Onder de speeltijd moesten we naar de directie gaan,
en kregen we te horen dat een jongen van het 2 de middelbaar zelfmoord had gedaan.
Dit was een schock voor mij,
en ik was er met mijn gedachten helemaal niet meer bij.
We stonden in een groep en ik begon te wenen,
en wou dat me tranen verdwenen.
Toen kreeg ik een knuffel van een leerkracht,
wat de pijn toch al wat heeft verzacht.
Maar toch kijg ik het niet uit mijn hoofd dat ene woord,
dat vreselijke woord:zelfmoord.