Zo stil mogelijk ademhalen.
Je hartslag zo goed mogelijk controleren
Opdat geen enkele ongecontroleerde slag
Te hard zou zijn, zacht!
Moet het zijn. En stil, zo is haar wil.
Zo goed mogelijk observeren.
Een frons in haar voorhoofd,
Een trek om haar mond en de vriestemperatuur
In haar ogen juist interpreteren, maar discreet!
Zodat ze niet weet.
Buigen, de neus tegen de knieƫn,
Het haar bijna op de grond tot ze
Voorbij is en je weer rustig!
Overeind kan komen, traag, maar
Gestaag, zodat je niets mist,
En je je niet vergist.
Van gemoedstoestand, van wijsheidstand
Van humeur of gezeur en of daar ook een
Scheut plezier bij mag, en of het iets meer mag
zijn? Lach ik? Mag ik? Lief? Naar jou?