Omringd door karton en dekens met gaten
verzacht zij de pijn met cognac
voor haar het medicijn tegen oud en eenzaam zijn.
Boven haar tikt de regen geruststellend ver
ziet zij Rob de Nijs met de Lords
zingend dalen met een psalm:
Loof den Heer in al zijn werken.