mijn lieve moeder
moederdag, moedergevoel
Liefhebben zonder meer
geleerd hebbend te accepteren
zoals het was.
Toch je moeder,
het glas was altijd
half vol wat mij betreft
het lef te hebben
om het hardop te zeggen
vraagt moed doet pijn
moeder zijn omvat
Zo veel meer, kostbare tijd
te veel om op te noemen
voorzichtige zachte zoentjes
tegenwoordig wel
een mager velletje
op haar gezicht
klauwachtige handjes
Zo dierbaar,zo geliefd
ik kies voor acceptatie
dat geeft me zo veel meer
het leven heeft me geleerd
te groeien aan me zelf
moeder te zijn, met hart
en ziel in totale overgave
gulzig nemend van wat ik krijg
lieve kinderarmen om me heen
oma ik vind je Zo lief
wederkerigheid
benijdenswaardige leef tijd
moeder, oma , kind,
we draaien in een kringetje rond
en dansen samen op
de wolken van de wind.