soms in een fractie van een seconde
doemt jouw geur - gelijk aan august - op
en strelend mijn herinnering
voel ik mij los van de aarde
verweven in verbintenis
even alleen met jou
meer heb ik niet nodig
dan verweven in verbintenis
even alleen te zijn met jou en jou alleen
in een fractie van een seconde
verneveld jouw geur
en voel ik de aarde onderhuids branden
wordt de streling een vuist
en is augustus slechts mei
gelijk aan even en soms
soms zie ik de woorden
niet zoals zij zijn
staar en staar ik
blind op de letters
verdubbelend en afwijkend
van originele herkomst
en soms struikel ik
over mijn eigen gedachten gang
al kronkelend in duizeling verzand
maar soms zie ik hen helder
als oplichtend licht
een scala aan vuurwerk
zo nader naar elkaar toegedicht
dan ademen de woorden
of zij levend zijn – werkelijk