We zitten samen gezellig te praten.
Luisteren muziek. Kijken TV.
Vliegtuigen vliegen geruisloos over.
Een duif neemt mijn gedachte mee.
Even is er stilte. De zon schijnt naar binnen.
Je lacht. Legt jouw vingers op mijn idee.
Verblind door de bomen schuw ik de waarheid.
Ik sta koelbloedig op en wissel de CD.
Toch, ligt zijn naam op tafel.
De oorlog is begonnen.
Ik ben gewaarschuwd. Tel voor twee.