Loon naar werken
Ik heb je gemist
Al die jaren
Al die tijd
Mijn liefde voor jou
Zo zuinig bewaren
Ik stopte het weg
En raakte niets kwijt
Ik heb je gemist
Op vele momenten
Zomaar op straat
In huis of in bed
Je was wel bij mij
Vlakbij, lijflijk aanwezig
Gevoelsmatig niet meer
Ik was buitengezet
Ik heb je gemist
En nu je echt weg bent
Ben ik dat gaan zien
Je maakte onzeker
Vertrapte mijn leven
Vergat mijn gevoel
Ik deed er aan mee
Heb je munitie
En wapens gegeven
Zo scherp en trefzeker
Altijd vernietigend
In het hart van hun doel
Maar wat nog meer pijn doet
Is niet dat gegeven
Meer nog het feit
En dat doet mij verdriet
Dat jij oprecht vindt
Dat ik dit verdien
Omdat dit jouw beeld is
Rancuneus en verwrongen
Het beeld dat jij vormde
En altijd blijft zien