Uit 'mijn stad' breng ik een
standbeeld mee dat voor een
stadhuize was, een (H)Antwerpen
dat voor een Renaissance-stadhuis
staat
voor gildenhuizen met metsers, schrijvers
en doppers voor ons wereldhaven.
Brabo vocht tegen een reus
en smeet die gigant in de Schelde
- een wereldstroom -
nat en breed en helemaal
tot Linkeroever!
Ons stadhuize van buiten
heeft mooie ramen
en een balkon en mooie zuilen -
Grieks -
Dorisch, Ionisch en Korintisch
en een Latijnse uitspraak
over quid, inspirator en zo.
Dank je dat ik daar even mocht wonen -