Vroeg vogelconcert mengt zich
met morgenmistige nevels
wazig, doordrenkt van regen
sompige beemden ademen
dageraad in flarden
steeds verder betovering
van lentegroen
helle zon flintert dun
door het loof
stilte zindert
tussen sparren
Stilleven van't dorp breekt
als 's avonds meiboom
wordt gerecht...
hijgende gitaren
notenbalk zwiept
intens het klankspel
naar het zwerk
Jouw beeld dwarrelt
om mijn leden
omsluit zin en ziel
beroert het hart
ontsluit het boek
der herinnering
en gedeeld verleden
Weer hoor ik die betovering
van jouw muzikale droom
en in 't explosieve groen
een hartenkreet verstorven
verkrachte pijn alleen te zijn
waar ben jij gebleven
En verder druilt
de verdronken nacht
met dieper woelen in
die ijsgekoelde droom
met zucht van spinsels
om je beeld te brengen
en dat…
lukt me niet meer
En toch…
There will never be another you !