Touw
ik wandel er overheen
Ik wankel
loop alleen
Val ik?
blijf ik staan?
zoekend naar de balans
voet voor voet zal ik gaan
Eenzaam
alleen lopend over een touw
Kijkend naar wat er achter mij ligt
het is grauw
Kijkend naar het verleden
met de rug naar de toekomst
Bang voor de overkant
zou er zijn een overeenkomst?
Is het touw sterk genoeg?
houdt het mij?
Blijf ik staan?
wanneer is de pijn en angst voorbij?
Durf niet naar de overkant te kijken
bang voor wat ik ga zien
De toekomst
hoe gaat dat eruit zien bovendien?
Trillend
bang
Veel verdriet
bang dat ik het niet aan kan
Mijn armen
ik steek ze uit
zoekend naar het evenwicht
schrik van ieder geluid
Ik wankel
ik val
Pak me nog vast
probeer te klimmen uit het dal
Het kost moeite
kost veel kracht
De energie
veel wilskracht
Klimmend omhoog
stap voor stap
Zoveel pijn, zoveel verdriet
ik zet me schrap
Uiteindelijk zal ik de overkant bereiken
wankelend weliswaar
Lerend van de gebeurtenissen
ik word sterker, ook al is het - nu nog- zwaar
Ik heb de meningen geteld
en heb bedacht dat het niets uitmaakt
Ook als men niks vindt
wordt zelfs dat nog als een mening je verteld