" " " " " "
boek nu
in de winkel waar ik elk moment van leven was
de ramen beslagen met spijkers die au riepen
mensen die niet wilden weten dat ik open lag
boek nu, boek nu het nog, boekje zoek en knal
overal op de straten lagen de woorden verspreid
onopvallend raapte ik alles keurig op en vulde
achtergelaten condooms gooide ik naar de vinder
boek strak, boek nu flexibel, boek voor bloed
elke dag stond op de planken mijn woorden
men las wat op de verpakking werd beloofd
ontgrendelde zijn mechanisme en ontplofte
boek me, boek dag, boekhouder die mij levend vilt
zonder huid lag ik open waar iedereen was
opgehouden en verscheurd door telefoonstemmen
liet ik alles lopen tussen de jaren door geslipt
boek vol geheim, boek uitmondend in jouw beleven
" " " " " "