Verleden, heden en toekomst
de geplande levenslijn van een mens
verdriet, vreugde en hoop veranderen
soms het patroon want het verdriet uit
het verleden blijft soms te lang hangen in
het heden, duikt vaak weer op in de toekomst.
De vogels kondigen de nieuwe dag aan
en gaan verder waar zij gebleven waren
een mens denkt aan gisteren, morgen en vandaag
terwijl vandaag centraal moet staan
want vandaag wordt er geleefd met de wijsheid van
gisteren en moet weer doorgegeven worden aan morgen.
De pijn van gisteren wordt vaak vandaag
pas verwerkt en daarvoor moet dan de vreugde
wijken zodat de hoop van morgen al gisteren is
blijven liggen en vandaag het verlengstuk is van het
verleden en niet dient als springplank voor de toekomst.
Het verleden is eeuwig aanwezig en toch ver weg
in het heden staan vaak de ramen open, vergeet
die niet te sluiten als je naar de toekomst vertrekt
vergeet wat je wilt vergeten en bewaar het goede
loop niet te snel naar de toekomst en geniet van het heden!