moeder Loes had Liesje iets verteld
wat Liesje steeds maar niet vergeten kan
als zij denkt aan wat moeder had vermeld
dan krijgt ze er weer rooie oortjes van
moeder zei:"zie je die sloot daarginds,
je kust een kikker en het wordt een prins"
Liesje vindt wat moeder zei heel fijn
dat dingen zo eenvoudig kunnen zijn
Liesje kust een kikker op zijn bek
en zie, zoals beloofd het wordt een prins
het is echt gebeurd da's helemaal niet gek
wel gebouwd en ook nog goed van zins
en Liesje is de koningin te rijk
het liefst in zeven sloten tegelijk
ze kust ze allen daar zijn kikkers voor
het voelt eerst wat goor, je moet er even door
moeder Loes snapt Liesje niet
wat zij in al die kikkers ziet
maar Liesje weet wat haar zo raakt
haar hart bonst als een kikker kwaakt
als ze nu eens een keuze maken kon
zodat zo'n frisse prins haar hartje won
zeg nooit dat sprookjes niet bestaan
vraag Liesje maar hoe die dingen gaan
het sprookje heeft haar in zijn greep
en daar zit hem nu net de kneep
als ze nu eens een keuze maken kon
zodat zo'n frisse prins haar hartje won