Een zwart gebogen pimpelonderstel,
met daarboven een eenvoudig platkussen,
lichtbruinige, hoge rugleuning
en art-nouveau blauwige bloemetjes.
Toen droegen vrouwen 'crinoline' onder hun
kleding om de rok een wijde en feminine
hoepelvorm te geven en dan viel de rok
vol lintjes, strikken, stroken, bloemen
en nog veel meer... versierseltjes!
Deze stoel heeft zachte vormen en
populair onder vrouwelijke ontwerpsters
die zulke meubeltjes een kunstleven geven
en zij verbreken de 'art' nog eens:
één zijde is strak en gelijnd
maar toch - daarnaast - een fabulatief
kleurrijk bloemenmotief, stoel,
geïnspireerd op het geraamte
van de hoepelrokken van weleer.