Alé vooruit , we hebben het gevonden
zei de directeur onomwonden
We moeten de "Waste" vermijden
en de efficientie belijden
Allemaal goed en wel
maar niet ten koste van ons vel
De arbeiders hebben genoeg gezond verstand
om te weten waar dit belandt
En natuurlijk willen ze meedoen
maar dan ook delen in de poen
Oei, of dat in "Lean"
is voorzien
Weet ik nog zo niet
is er iemand die dat ziet
Ja de directie van 't bedrijf
dat staat natuurlijk buiten kijf
Maar wanneer zien zij het die alles maken
en heel de miserie dagelijks zullen smaken ?
Wel , nu even serieus
ik ben curieus
Ik wil het zien
al da gedoe met "Lean"
En denk nu niet dat ik er niet in geloof
want dan ben je blind en doof
Ik ben ook tegen "Waste"
al altijd geweest
Al vanaf mijn eerste levensuur
hou ik van orde en structuur
Maar aub, laat het rustig komen
zodat het behoort tot ieder zijn dromen
Dan werkt immers iedereen mee
en krijg je geen hardnekkige "Nee"
Enfin, op naar LEAN in ons bedrijf
met in 't begin wa zweet op ons lijf
Maar na verloop van tijd
en zo is 't altijd
Is er hopelijk de zo hooggeëerde "Grow"
en is alles terug in flow
Werkt men rustig en kalm
zoals al stond in één of andere psalm
De resultaten zullen er zijn
en ja, dan vinden we dat met z'n allen toch weer fijn
Dus, leve de industrie
want hij geeft werk aan Jan en Mie