Elk brein is bij geboorte enig,
maar helemaal leeg voor elk woord,
dat er in opgeslagen hoort,
met de kennis evenredig;
vergaard door gezwoeg en talent.
Helaas, niets uit het verleden,
geeft de toekomst zekerheden,
resultaat, wordt later pas bekend.
Onze hersens zijn slechts 'n deel
van ons dat erfelijk is belast,
hebben hun gebreken, maar vast,
heeft niet elk daarvan evenveel.
Veel kennis, al opgeslagen
voor latere presentaties
van schitterende prestaties,
blijkt toch geen vrucht te dragen.
Ons geheugen is onbetrouwbaar,
manipuleerbaar als maar kan.
Daarom, voor de ellende daarvan;
neem er een tweede bij, een draagbaar.