Hoe de mens wordt geboren,
en de liefde ontstaat,
zo raakt ook alles verloren,
als de dood zich moeien gaat!
Alleen verderf blijft er over,
waar ooit liefde is geweest,
niemand gaat zo ver,
dan dat moordend beest.
Niemand wil je verliezen,
geen enkel wil je kwijt,
maar je mag niet kiezen,
wiens hart hij openrijt!
Pijn is er gegeven,
de dood terug in zijn nis,
verder gaan met leven,
met of zonder dat gemis.