mayonaise, mayonaise
zelf maken zonder dralen
ik verklap u hier de wijze
een zuivere pot, vetvrij
twee lepels water louw
’t is nu de beurt aan tweemaal ei
mosterd, straf of zacht erbij
een theelepel of twee
dit wordt met peper en zout bedacht
een halve citroen, zijn sap voor zuur
gaat over al het andere
nu is het mixer uur
mix even alles samen op
neem de olie en begiet
niet te veel of ’t gaat kapot
nu meer olie, mix in ’t rond
de halve fles is wel genoeg
is alles glad en stevig
proeven met de mond
PS. mislukt, geen nood, niets verloren
een pot met twee lepels water louw
en een eigeel, laat de mixer draaien
het mislukte mengsel, beetje bij beetje
op het einde heb je weer een lekkere brij
ela
r.o.o.s: | Maandag, juni 11, 2012 22:13 |
Niets gaat boven de zelfgemaakte mayonaise ... Groetjes r.o.o.s |
|
Arendsoog: | Maandag, juni 11, 2012 13:27 |
Een goede mayonnaise is niet te versmaden, en zelf maken valt soms inderdaad nog niet mee. Ik hoop dat het gesmaakt heeft, liefs Arendsoog | |
liesjequilt: | Maandag, juni 11, 2012 09:56 |
Ook spannend als je de deksel er niet opdoet. gr. Liesbeth |
|
Jacky Van den Berghe: | Maandag, juni 11, 2012 02:25 |
Bedankt voor de werkwijze, ik heb het van m''n moeder geleerd en daar kwam nog geen mixer bij! Envoortreffelijk hoor, die van mij, haha! Groetje, Jacky maar ik ben zeker de jouwe ook! |
|
Auteur: ela | ||
Gecontroleerd door: | ||
Gepubliceerd op: 11 juni 2012 | ||
Thema's: |